Çocukluğumuzun vazgeçilmez bir parçasıdır. Kızarmış yumurta ve sosis. Nerde eski kahvaltılıklar, küçük tavalar diyenlere küçük bir hatırlatma 🙂 Sosisleri kurutmadan nasıl pişiriyorsunuz? Denersin çabalarsın ama olmaz, benden sana küçük bir sır…
Not: Pişirdiğiniz yumurtalara biraz tarçın, karabiber ve tuz eklemeyi deneyin 🙂
yapılışı:
Sosisleri dilimler halinde kesin ve sıvı yağı tavaya alıp iyice kızdırın. Sosisleri tavaya atın ve 1-2 saniye bekleyin ardından hemen diğer taraflarını da çevirin ve ocaktan alın kısa bir süre daha altı değişmeye devam edecektir. Yumurtaları kırmak istiyorsanız ilk işlemi tekrarlayın, hemen sucuğu ters çevirin ve bekletmeden yumurtaları kırın. İşte size harika pişmiş bir sosis.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]