Sahte Ekmek Kadayıfı (Etimek Tatlısı) Tarifi, Sahte Ekmek Kadayıfı (Etimek Tatlısı) Nasıl Yapılır?
Akşam yemeğinden sonra ikindi çayı masasında servis edilebilecek lezzetli bir tatlı yapıyoruz.
Tatlıya başlamadan önce yarım bardaktan fazla 1 kg sütü buzdolabına koyuyoruz.
Dikdörtgen bankamdaki etekleri düzeltiyoruz
Orta ateşte bir tencereye 2 su bardağı şekeri koyun ve erimesini sağlayın.
Şeker eriyince önce bulgur ve bulgur bozulur, ardından karamel rengi alır.
2 bardak suyu kontrollü bir şekilde ekliyoruz şeker kendini toplayıp üstte topluyor orta ateşte yavaş yavaş karıştırarak eritiyoruz etin ısısını döküyoruz.
Süt ve krema tozunu bir kaseye alıp mikserle tatlı bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz ve buzdolabına koyuyoruz.
Kalan sütü, 2 yemek kaşığı unu, 2 yemek kaşığı nişastayı bir tencereye alıp iyice yerleşene kadar karıştırıyoruz, ocağa alıp kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişiriyoruz, eti dökün, kaynamaya başlayana kadar bekliyoruz kaynama. oda sıcaklığına ulaşır.
Isı açısından ise buzdolabına koyduğumuz krem şantiyi kremanın üzerine alıp her tarafına yayalım.
Daha fazla hindistan cevizi serpin
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlenmeye bırakın.
servis edip kesiyoruz
İsteğe göre dondurma ile servis yapıyoruz.
Sahte kadayyif ekmeği hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]