Yumuşacık yumuşacık kurabiyeler yiyenler mest olacak ☺️☺️
Sakallı Pasta Tarifi için önce maya, şeker, tuz iteceğimiz bir kaba alınır, ılık su ve süt karışımı dökülür, karıştırılır ve on dakika beklenir.
10 dakika sonra yağ eklenip karıştırılır, yavaş yavaş un ilave edilerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir. Vaktiniz varsa 1,5 saat, kaplayacak vaktiniz varsa 1 saat dinleniyor.
1,5 saat sonra hamur iki dakika yoğrulur, değerli fındık parçaları kesilip sarılır. Kalıplamakta zorlanıyorsanız, elinizi una batırıp kalıplayabilirsiniz.
Yağlanmış tepsiye güzel görünen mayayı koyuyorlar ve üzerine sahte pekmezimiz yayılıyor. Bu şekilde 30 dakika dinlendirilir.
175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırın tepsisi nemli bir yüzeyde soğumaya bırakılır.
Soğuk donutlar bıçakla ince bir şekilde kesilip labne ile yayılır, dışı labne ile sürülür ve dışı çedar peyniri ile kaplanır.
Sakallı Pastane Çöreği hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]