Sakallı panço nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 15 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Rendelenmiş Kaşar Peyniri, Börek, Bonchik, Uygulamalı, Sakallı, Börek
Çıkış tarihi: 01-29-2008
4 5 5 1
Herkesin çok beğeneceği çok kolay ve güzel bir tarif.
İçerik Tablosu
Sakallı bunsik tarifi için malzemeler
Hamuru hazırlamak için:
- 1 kg un 3 su bardağı ılık süt 1 su bardağı zeytinyağı 200 gr pudra şekeri 1 paket yaş maya 1 kabartma tozu 1 yemek kaşığı tuz 1 yumurta sarısı
Dahili karışım:
- 400 gram orta kalite süzme peynir 1 su bardağı süt İsteğe göre 1 su bardağı yoğurt
dışarısı:
- Yarım avuç rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz
yapılışı:
Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Süt, maya, zeytinyağı ve şekeri mikserle çırpın. Daha sonra un ve polisaj tozu elekten geçirilerek karışıma eklenir. Bir saat dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde bir hamur hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Yumurta sarısını sürün. 170 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Soğumaya bırakın, sonra bir bıçakla yandan ortasına doğru kesin. İçine beyaz peynir karışımını yayın ve hafifçe bastırarak peyniri dışarı taşıyın. Hazırladığımız maydanoz ve kaşar peynirine batırıp servis tabağına alıyoruz. Sakallı bunsikiniz hazır, çok uğraştınız, güle güle kullanın 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]