Merhaba sevgili arkadaşım,
İki hafta sonra İzmir’den enginar sakızı pişirmek kısmet oldu. Bu aralar kafam sürekli dağınık olduğu için sıralamaya başlayana kadar nasıl yemek yapacağıma karar vermemiştim. Evdeki pırasaların ve dondurucuda bekleyen baklaların hesabını yapmak için güzel bir fırsat oldu. Sonuçta, gerçekten lezzetli.
Fasulyeden enginar yapmayı da seviyorum. Enginarı yaparken baklayı haşlayıp dış kabuğunu çıkarıp yemeğe ekliyorum. Zeytinyağlı ve Taze Fasulyeli Enginar tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Börülce Deniz Enginarı, Enginar Dolması, Enginarlı Fasulye Çorbası, Yoğurtlu Enginar Salatası gibi tariflerimi denemeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Enginar sakızı tarifi malzemeleri
- 6 adet sakız enginar 2 su bardağı fasulye 1 su bardağı arpacık soğan 1-2 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker tuz 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı dereotu suyu
Sakız enginar tarifi fasulye sakızı nasıl yapılır?
Derin bir kaba enginarları bırakacak kadar su doldurun. İçine 1-2 limon sıkın ve limon kabuklarını içine atın. Yapraklı enginarın dış yapraklarını çıkarın ve saplarını kısaltın. Yaprakları uç kısımlarından bıçakla kesin ve enginarın ortasından ikiye bölün. Etli kısmın üzerindeki tüylü kısmı kaşık yardımıyla alıp içine limonu sıkın ve limonlu suyun içine atın. Tüm enginarlarla aynı şeyi yapın. Arpacık soğanları soyun ve tencereye koyun. Zeytinyağını ekleyip kavurun. Enginarları baklaların ve soğanların üzerine dizin. Su, un, toz şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp enginarların üzerine dökün. Fasulye ve enginarlar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Pişen enginarların üzerine kıyılmış dereotunu ekleyin ve kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]