Merhaba sevgili arkadaşım,
İnsanların kuşlara benzediğini söylerler. Sizin sokağınızdaki toplantıyı karşılamak için yakında evden çıkmam gerekiyor.
Yaygaramın sebebi dün gece İstanbul’a geç döndüğümüz için salon ve mutfaktaki saatleri ileri almayı unutmuşum ^^
Eh, artık sakız sakızı ve Alaçatı Ot Festivali ile ilgili yazacağım yazıyı daha sonra bırakıp sakızlı kurabiye püf noktalarına geçmeliyim 🙂
Bu kurabiye gerçekten çiğnenebilir bir kurabiye ve çok tatlı kurabiye sevenler için mükemmel bir lezzet. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, vermiş olduğunuz gramaj ölçülerine bağlı kalmaktır. İlk başta bir araya gelmiyor gibi görünse de sonunda ipeksi bir macuna dönüşüyor. Ayrıca iyi yayılır ve resimdeki gibi oluşur.
Yayılma kısmında, birbirine yapışmamaları için mümkün olduğunca birbirinden ayırmanız gerekir. Ayrıca fırından çıkardığınızda yumuşacık olmalı, fazla pişirirseniz kurabiyeleriniz yanar.
Not: Festival fotoğraflarını merak edenler instagram hesabıma bakabilirler…
Büyük öpücük …
İçerik Tablosu
Sakız tarifi malzemeleri
- 2 yemek kaşığı sakız ezmesi 1 su bardağı tereyağı (160 gr) 2 yemek kaşığı pudra şekeri (120 gr) 1 su bardağından eksik olacak şekilde 2 su bardağı un (220 gr)
Sakız şekeri tarifi nasıl yapılır?
15-20 dakika önce buzdolabından çıkardığınız tereyağını yoğurma kabına alın. Pudra şekerini ve sakız hamurunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Tereyağı, şeker ve hamur birleşince unun tamamını üzerlerine ekleyip yoğurun. Kasede toplamakta zorlanıyorsanız mutfak tezgahında hızlıca yoğurun ve toplayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde (her biri 25 gr) 20 parça kesin. Kesilen parçaları elinizle sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine 3 cm aralıklarla dizin. Bıçağın arka tarafını (kör tarafı) kullanarak kurabiyeyi dibine kadar inmeden kesin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. (Kurabiyeler fırından çıkınca yine yumuşak olacaklar) Tepsiden kurabiyelerle birlikte yağlı kağıt alıp 10 dakika tezgahta soğumaya bırakın. Sertleşmiş bisküvileri servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]