Bu yıl ramazan jalacın her çeşidini deneyerek geçti diyebilirim. Elmalardan sonra sakızlı muhallebi zamanı. Yapması çok kolay ve tadı inanılmaz güzel.
İsteyene servis ederken bir top dondurma ya da gül suyu da ekliyorum. Kahvaltıda hafif tatlıları tercih edenler için kaçırılmaması gereken bir tarif.
Aşk…
İçerik Tablosu
Sakızlı Muhallebi Güllaç Tarifi Malzemeler
2 paket muhallebi tatlı karışımı
1,5 litre süt
Güllaç için:
12-13 yaprak gulaş
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
Glack muhallebi glack tarifi nasıl yapılır?
1- Damla sakızlı muhallebiyi tarife göre yapın ve soğumaya bırakın.
2- Şeker ve sütü karıştırarak ısıtın ve şeker tamamen eriyince ocaktan alın.
3- Güllaç’ın ilk yufkasını geniş bir çukur veya fırın tepsisine yerleştirin. Kağıdı bir kaşık süt alarak ıslatın. İkinci yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra muhallebiden birer top alıp Güllaç yufkanın üzerine yayın.
4- Tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. (1-2 top sakızlı muhallebi artabilir)
5- Buzdolabında hazırladığınız gulaşı alıp sütü tamamen çekin, soğuyunca buzdolabından çıkarıp garnitürle birlikte servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]