Sakızlı muhallebili etek tatlısı – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Şık, lezzetli ve pratik olması nedeniyle Ramazan ayında en sık hazırlayacağınız tatlılardan birinin de sığla damlalı itak tatlısı olacağını düşünüyorum. peki daha ne olsun 🙂

Görgü tatlısı hazırlarken keskin ve güzel dilimler yapmak istiyorsanız tatlıyı mutlaka buzdolabına koymalısınız. Hatta bir gece önceden yapıp üzerini streç filmle kapatıp dinlendirirseniz kıvamını aldığını ve lezzetini artırdığını görebilirsiniz. Aceleniz varsa yaptıktan sonra buzluğa atıp kahvaltıdan en az bir saat önce buzdolabına koyarsanız aynı etkiyi alırsınız.

Vişne suyunun ekşimsi tadı zaten çok hafif olan tatlıya harika bir tat veriyor. Şerbet ve süt karışımı oldukça doyurucu bir kahvaltı tatlısı oluşturur.

Aşk…

Damla sakızlı Etique tatlısı için malzemeler

Bir içki için:

    1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 2 damla limon suyu

muhallebi:

    1 paket Pakmaya Sakızlı Muhallebi 3 damla süt ile

Kiraz sosunu hazırlamak için:

    1 şişe vişne suyu (330 ml) 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı Pakmaya buğday nişastası

Sakızlı muhallebili etek tatlısı nasıl yapılır?

Şeker şurubunu orta boy bir tencereye koyun. Suyu ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Ocağın ısısını azaltın ve 10 dakika kaynamaya devam edin. Ocaktan almadan önce limonu ekleyin ve karıştırın. Orta boy dikdörtgen bir kalıba şerbeti köftelerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Pakmaya Damla Sakız Muhallebisini 3 su bardağı süt ile pişirin ve köftelerin üzerine eşit şekilde dökün. Puding oda sıcaklığına gelince orta boy bir tencereye vişne suyunu, pudra şekerini ve nişastayı koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Vişne sosunu muhallebinin üzerine dökün ve muhallebiyi buzdolabına kaldırın. 5-6 saat dinlenen tatlıyı servis tabaklarına dilimleyerek, arzuya göre vişne veya vişne ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın