Kırık Zeytin Salamura için,
Zeytinleri taş veya bardak yardımıyla topluyoruz.
Ezilmiş zeytinleri kapalı bir kaba veya dilediğiniz su şişelerine dolduruyoruz.
Bir kavanoza doldurduğumuz zeytinleri tuzlu yumurta ve su ile yapıyoruz (suyundan tuzu çıkarıp eritiyoruz içine çiğ yumurta atıyoruz yumurta suda yüzüyorsa yumurta hazırsa yumurta hazır demektir çıkmıyor biraz tuz ekleyin)
Hazırladığımız suyu zeytinlerin üzerine ekleyip ağzını sıkıca kapatıyoruz. Zeytinleri kavurmaya hazırlanıyoruz.
Yemek yemek istediğinizde 4-5 kez suyunu değiştirip tatlandırıyoruz.
Tattığımız zeytinlerin içine 5-6 yemek kaşığı tuz koyuyoruz.
Çıkarıp istersek yiyoruz.
Kırık Yeşil Zeytin Salamura hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]