Merhaba sevgili arkadaşım,
Yaz sıcağında atıştırmalıkları tercih edenler için çok lezzetli ve pratik bir tarifim var. Ton balığını pek sevmiyorsun. Bunun nedeni konserve ton balığının çok yağlı olması ve çok yoğun bir tada sahip olmasıydı. Light ton balığı piyasaya çıktığından beri, özellikle öğle yemeklerinde, yemek yapmak istemediğimde, sebze ve hafif haşlanmış kepekli makarna ile daha sık tüketmeye başladım.
İşimiz yemek yemek olunca salatayı hazırlayıp üzerine bir dilim balık koymak yetmiyor tabi. Yemeğin önce göze sonra damağa hitap etmesini seviyorum. Aksi takdirde, geçersiz kılınmış gibi görünür. Pratik yemekleri fazla uğraşmadan şık bir şekilde servis edebilirsiniz.
Hepimizin evinde basit bir sebze soyacağı var. Bu soyucu ile kolayca eşit kalınlıkta dilimler yapabilir ve rulolar hazırlayabilirsiniz.
Balıklı kapari ve balıklı salataları çok severim. Bu nedenle somon veya ton balığı kullanacaksam mutlaka ekliyorum. Kapariyi marketlerin konserve ve sos reyonlarında rahatlıkla bulabilirsiniz. Yemeklerin yanı sıra turşu sevenler kapariyi de mutlaka seveceklerdir.
Daha önce yaptığım füme somon salatası tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.
Kapari nedir? Merak edenler kaparili patates salatası tarifime de göz atabilirler.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ton balıklı ve salatalıklı rulo tarifi için malzemeler
- 2 kutu light ton balığı 7-8 adet orta boy salatalık 1 tutam dereotu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kapari İsteğe bağlı limon suyu
Ton balıklı ve salatalıklı rulo tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle konserve balığın suyunu süzün ve bir karıştırma kabına alıp çatalla ezin. Bir karıştırma kabına doğranmış dereotu, kapari, biraz zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Salatalığı yıkayın ve sebze soyacağı ile uzunlamasına kesin. Dilimlerin kenarlarına ton balıklı harcı tatlı kaşığı yardımıyla sürüyoruz ve üzerini kapatıyoruz. Tüm malzemeler kullanılana ve servis edilene kadar işleme devam edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]