10 dak.
Hazırlama Süresi
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Püf Noktası
Bulgurun cinsine göre su oranı farklılık gösterebilir. O nedenle pilavı kontrollü bir şekilde pişirip, gerekli olduğu taktirde yarım su bardağı daha su ekleyin.
Bulgur pilavını et ya da tavuk suyu ile de pişirebilirsiniz. Yalnız et ya da tavuk suyunun yağ miktarını göz önünde bulundurarak tereyağını ya da zetinyağını bir miktar azaltabilirsiniz.
Bulgur pilavına kuru nane, kimyon, karabiber gibi baharatlar ve ince ince kıyılmış dereotu çok yakışır.
Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi
1. Bulguru bol su ile yıkayın ve suyunu iyice süzdürün.
2. Pilavı pişireceğiniz tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın ve ısıtın.
3. Domates ve biber salçalarını tencereye alın, kokuları çıkana kadar güzelce kavurun.
4. Bulguru tencereye alın ve karıştırın.
5. Pilav için hazırladığınız sıcak suyu bulgura ekleyin.
6. Tuzunu da ilave edin ve karıştırın.
7. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekip, bulgurlar yumuşayana dek pişirin.
8. Tencerenin kapağını açın. Pilavın üzerini temiz bir mutfak havlusu ile sarın. Tekrar kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin.
Salçalı bulgur pilavı servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]