Saldırı Aşaması – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşlar, Dukan diyetine başlasam mı? Sorduğundan beri bir süre geçti. Olumlu olumsuz bütün yorumları tek tek okuyorum. Bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim.

Aynı zamanda yemek tarifleri okuyor ve araştırıyorum. Hani ben tadına bayılırım pankek pankek falandı. Kitapta dana yahniden tarhunlu tavuk yahniye kadar pek çok tarif var elbette.

Ben düşünürken diyete başlayanlar da oldu, benim başlamamı bekleyenler de. Kitapta atak aşaması ile ilgili okuduklarımı yine ana unsurlarına değinerek özetlemeye karar verdim.

Tabii bugün gittim yağsız süt ve beyaz peynir aldım. Eksik olduğum tek şey yulaf kepeği, internetten sipariş vereceğimi düşündüm.

Sabahları 1 bardak çayı 2 şekerle düşürmemek, kendi yaptığınız ekşi mayalı ekmeği yememek, arkadaşlarla bir araya geldiğimizde (ki çoğu zaman böyledir) 2 bardak içmemek zor olur.

Beynim sürekli “Kızım kiloluysan boşver ama vücutta her zaman hissedilecek bir şişkinlik var” diyor.

Eşimin verdiği bir örnek var ve diyor ki, “19 kilo damacana almışsın ve o damacanayı üzerinde taşıyorsun. Normalde sırtına vursan 2 saat ortalıkta dolanırsın. çoğu.” Serdi hadi desin ama adam haklı mı? Artık ona tamamen katılıyorum çünkü vücut artık yeter diyor.

Her neyse, yulaf kepeği olsun ya da olmasın, büyük gün yarın. Yarın diyete başlıyorum!

Sabah uyanır uyanmaz tartılıp tekrar kilomu hesaplayacağım ve fazla kiloları verene kadar durmayacağım.

Kitapta kilo verme sistemine başlayan bir kişinin en büyük düşmanının şişman olduğu söyleniyor. Bunlar katı veya sıvı, bitkisel veya hayvansal kesinlikle yasaktır. Mantıken, canlı bir organizmanın yağıyla beslenirken kendi yağınızı yakamazsınız.

Şeker, özellikle çay veya tatlılarımızda kullandığımız şeker de yasak. Bu tür içecek ve yiyecekler çabuk emilip kana karıştığı için çok çabuk acıkmamıza neden olur.

Protein tüketimi sonucunda ortaya çıkacak ürik asidi artırmak için günde 1,5 litre sıvı tüketiminin yeterli olduğunu söylüyor.

Şimdi saldırı aşamasına ve bu aşamada neler tüketebileceğimize geçelim.

Dr. Dukan, atak döneminde tüketebileceğimiz besinleri 10 kategoriye ayırdı. Bence bu ayrımın neyi yiyip neyi yiyemeyeceğimizi anlamamıza yardımcı olması iyi.

Bu kategorilerdeki besinleri gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Tabii yağsız hazırlanması şartıyla.

Benim için ortalama süre: dört gün (daha önce de söylediğim gibi, sürenizi buradan hesaplayın)

İzin verilen yiyecekler:

1 ile 10 gün arasında değişen bu süre zarfında on farklı kategoriden gıdalarla beslenme hakkınız olacaktır.

Bu 10 kategoriden dilediğinizi sınırsızca ve günün her saatinde tüketebilirsiniz. Ayrıca bu yiyecekleri bir araya getirmekte özgürsünüz.

Kısacası bu listede olmayanlar size göre değil ve yemeyin dedi.

İlk kategori: yağsız et

– Dana Etty
– biftek
Kuzu (önerilmez)

Bu tür etleri yağsız hazırlamanız gerekir. Dilerseniz ızgarada, fırında ya da suda haşlayabilirsiniz. Ete baharat ekleyebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde yazacağım iki çeşit sostan örnekler veriliyor.

İkinci kategori: sakatat

Ciğer (kolesterol sorunu olanlara önerilmez ve ben de sevmiyorum)
– Dana ve kuzu dili (Ağzıma koymazdım o yüzden diyetimde olmazdı)

Üçüncü kategori: balık

Yağlı balıklar (sardalya, uskumru, ton balığı, somon)
Taze veya dondurulmuş (mezgit, dil, çipura, fasulye, alabalık)
Tütsülenmiş, tütsülenmiş veya kurutulmuş
Doğal ise konserve (ev yapımı sanırım)

Dördüncü kategori: deniz ürünleri

– kabuklular ve yumuşakçalar (karides, yengeç, midye, ıstakoz, istiridye)

Beşinci kategori: kümes hayvanları

Tavuk ve hindi (kanadın deriden çıkmayan kısmı hariç her yeri yenilebilir)
– Tavşan (Canlı yemem)

Altıncı kategori: az yağlı veya az yağlı domuz eti

hindi, tavuk

Yedinci kategori: yumurtalar

– Sert haşlanmış omlet şeklinde izin verilir. Taze veya kuru baharat isterseniz, deniz ürünleri veya diğer kategorilerden ürünler ekleyebilirsiniz.

– Günde 1-2 yumurta idealdir tabi taze ve fazla pişmemiş olmalıdır.

Sekizinci kategori: yağsız süt ürünleri

    Yoğurt, beyaz peynir ve diğer süt ürünleri

Yağsız tüketmeniz gerekiyor o yüzden pazar rotası size de benim gibi geldi. Özellikle yoğurdu limon kabuğu ile tatlandırabilirsiniz.

Günde iki kez küçük bir kutu olması koşuluyla yağsız meyveli yoğurda da izin verilir.

Dokuzuncu kategori: günde 1,5 litre sıvı

Bu tek zorunlu kategoridir, 1,5 litre sıvı tüketilmelidir. Bunu diyete ara vermemek, olası kabızlığı önlemek ve boşaltım sistemini kapatmamak için yapıyoruz.

Bu sıvılar arasında maden suyu ve şekersiz içecekler bulunur.

Sınıf X: Yulaf kepeği

Günde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği ve bu kadar önemli olmasının nedeni, midede bir kez 25 kat daha fazla su emmesi ve tokluk hissi yaratmasıdır.

Henüz almadım, yakında sipariş vereceğim. Aslında, kahvaltı için şiddetle tavsiye edilir.

Ekstralar:

    Yağsız sütü soslarda, çayda, kahvede kullanabilirsiniz, tatlandırıcı olarak aspartama ihtiyacı olanlar kullanabilir ama kanser dedikodularından dolayı kullandıklarını zannetmiyorum. Sirke, aromatik bitkiler (maydanoz, tarhun, dereotu vb.), kekik, sarımsak, soğan vb. Salatalık turşusu ve soğan baharatları (abartmadan) Limon tuzu ve hardal (abartmadan) Diyet ketçap (Ben piyasada görmedim ama varsa harika) Sakız (fakat şekersiz olması yetmez) , sorbitol içermeli, marka bulan varsa bana haber versin) parafin yağı (çok azı sos yapmakta özgür ama nerede satıyorlar bilmiyorum)

Atak aşaması bu besinlerden oluştuğu için süre kısa olduğu için beni çok etkileyeceğini düşünmüyorum.

Kitabın bu aşaması için bazı ipuçları var.

İstediğiniz kadar yiyin. Öğün atlamayın Yemek yemeden önce o yiyeceğin listede olduğundan emin olun. Ayrıca 20 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Durum böyle olunca eşimin diyete ihtiyacı olmadığı için bütün hamur işleri pişmeye devam edecek ama ben yemeyeceğim. Bu sebeple diyet yapmayanların kurbanı olmayacağım.

Korkma bende oğlak inadı var 🙂

Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.

Aşk…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın