Şam tatlısı nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 5 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Fındık, Antep Fıstığı, İrmik, Şam Helvası, Şerbet, Tatlılar
Çıkış tarihi: 04-04-2008
4 5 5 1
Sevgili Özge Hn. Bize çok şirin bir tatlı tarifi gönderin. Bu şekerleri çocukken çok severdim ama yediklerim krema doluydu ve top gibiydi. Buda farklı ve lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık. şeker için teşekkürler 🙂
İçerik Tablosu
Şam tatlısı tarifi malzemeleri
- 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı irmik 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 2 paket vanilya
şerbet:
- 3,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su
Dekore etmek:
- 1 su bardağı süt 1 paket fındıklı krem şanti (sadece yeşil fıstık tozu ile süslenebilir)
Şam tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Yumurta ve pudra şekerini çırpıyorum. Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırarak kek kıvamına getirdim. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim. Diğer yandan şerbetini yaptım ve ılıkken şerbeti hamurların üzerine döktüm. (Bir gece beklerseniz hamur şerbeti daha iyi çeker ve daha lezzetli olur) Soğuyunca dilimleyip krem şanti ve fındıkla süsleyip servis ettim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]