Samsun’un Meşhur Çakallı Menemeni – En Sevdiğim Yemek

Samsun’un meşhur Çakallı Menemenini yapmak için önce domatesleri alıp küçük küçük doğrayın.

Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayalım ve hazırlayalım.

Tereyağını eritelim, pul biberi ekleyip pişirmeye başlayalım.

Üzerine domatesleri koyup yumuşayana kadar pişirelim ve bir kaşık ve çatal ya da patates ezeceği ile iyice ezelim.

Evde kaşar peyniri olmadığı için peynir kullandım.

Birkaç dakika pişirelim ve baharatları, yumurtaları, peyniri ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım.

Peynir eriyene kadar pişirelim ve ocağı kapatalım.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın