Merhaba sevgili arkadaşım,
Son dönemin en çok konuşulan tariflerinden biri olan Burnt Cheesecake olarak da bilinen San Sebastian Cheesecake tarifini sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyordum. Bu bir Seylan tarifi, harika bir pasta şefi. Tarifini sevgili asistanım Naz sayesinde öğrendim. Hemen tadına baktı ve o kadar beğendi ki mutlaka denemeliyiz dedi 🙂 Ben doğum yapmadan önce bu bir şans diyerek iki kez denedim.
İlk denemede yarım ölçü alıyoruz. Lezzet harika ama 24 cm’lik bir kalıpta incecik ve tam istediğimiz gibi yani bu fotoğrafta gördüğünüz gibi ortasında sıvı yoktu. Ancak aynı gün bitti 🙂 Peki hocam yumuşacık oldu, serin orta kısımdaki sıvıya fazla takılmayın. Her türlü bindirmesi var 🙂 Peki yarım ölçü yapacaksanız 18 cm’lik yuvarlak kalıpta deneyebilirsiniz.
Diğer bir önemli nokta ise cheesecake karışımını düşük veya orta devirde çırpmadan karıştırarak her şeyi sırayla eklemektir. Şeker ve taze peynir karıştırılırsa, yumurtaları tek tek eklemeye başlayabilirsiniz. Bir yumurta ekleyin, iyice karıştırın ve ardından ikinci yumurtaya geçin. Yumurtalar pişince bu sefer una sonra kremaya geçilir.
İster bira bardağı ister yuvarlak bir tava kullanın mutlaka yağlı kağıt kullanmalısınız çünkü cheesecake’te bisküvi tabanı yoktur ve çok cıvık olur.
Düşük hızı vurguluyorum, eğer peynir ve şeker çok yükselirse karışım ortasından çatlayabilir veya dağılabilir.
Umarım siz de bizim kadar beğenirsiniz, afiyetle yiyin ve benimle paylaşın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 4 paket taze süzme peynir (800g) 4 yemek kaşığı un (50g) 6 orta boy yumurta 2 su bardağı toz şeker (350g) 2,5 paket süt kreması (500g)
San Sebastian cheesecake nasıl yapılır?
Krem peynir ve şekeri orta hızda tamamen karışana kadar 3-4 dakika çırpın. Yumurtaları tek tek orta hızda karışıma ekleyin. Unu orta devirde eleyerek ekleyin ve kremayı ekleyin. Karışımda pürüz kalmayana kadar karıştırın. 210 derecede 24-25 dakika kızartmanız yeterli ve salladığınızda hareket edecek kadar pişiyor. San Sebastian cheesecake’i oda sıcaklığına gelene kadar mutfak tezgahında bekletin. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az 4-5 saat mümkünse bir gece dinlendirip dilimleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]