Merhaba sevgili arkadaşım,
Buzlukta boş olarak saklayabileceğiniz, dilediğiniz dolgu ile kolayca yapıp pişirebileceğiniz bir bonus kullanışlı börek tarifim var 🙂
Sandal böreği benim için mükemmel bir kahvaltı ikramı ama patates ve kıyma ile yapıldığında öğün olarak geçiyor.
Pratik yoğurtlu salata ve browniemiz ile mükemmel bir çay menüsü yapabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Peynirli Sandal Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yufka 200 gr orta sertlikte beyaz peynir 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Sosu hazırlamak için:
- Yarım su bardağı süt 1 yumurta Yarım su bardağı sıvıyağ
Sandal peynirli börek tarifi nasıl yapılır?
Her bir hamuru 8 parçaya bölün. Hamurla işiniz bittiğinde, bir kenara koyun. Derin bir kapta beyaz peyniri rendeleyin, maydanozu ekleyin ve karıştırın. Yoğurt, yumurta ve yağı karıştırın. Üçgen şeklinde kestiğimiz bir parça yufkanın üzerine sosu gezdirelim ve çok sıkmadan yuvarlayalım, folyonun yarısına geldiğimizde rulonun uçlarını ortada birleştirelim. Üçgen dış kısmı yuvarlak kısmın içine katlayıp kase şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız hamurları 2-3 cm aralıklarla dizin. Hazırladığınız iç harcı kaselere paylaştırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Ayakları sıcak.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]