Sandviç Bisküvi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Yoğun bir hafta sonundan sonra, sakin bir hafta sonu için tekrar buluşuyoruz. İstanbul yine soğuk, dayanılmaz derecede uykulu ve nedendir bilinmez, zaman zaman can sıkıcı tatlı çıtırtılar. Televizyonda bize ender rastlanan programlar olduğu için genellikle yabancı dizi ya da DVD’lerle takılıyoruz. Öyle ki bu durum bir nevi bağımlılığa dönüştü, en bariz takıntımız Lost dizisi iken (abartmıyorum 3 haftada 4 sezon izledik – ve sonrasında sevgilim John Locke ile adadaydım. her gece rüyalarım :)) yine aynı dizinin yapımcılarının yaptığı Fringe dizisi aklımıza geldi.

Dizi, dönemin gözde dizisi X FILES ile benzerlik gösterse de kendi tarzını oluşturmuştur. Lost gibi daha ilk sahnede seyirciyi kendine bağlıyor.

Yabancı diziler hayal gücü ve görsellik açısından eksiksiz ve kaliteli iken yerli dizilerimizin aile içi ilginç, karmaşık ve uygunsuz ilişkileri içermesi beni derinden yaralıyor. Bir anda eski kitaplardan uyarlamalar yapılıp üzerlerine sahte senaryolar yazılsa cinlerim üzerime çullanır. Hiçbir şey üretemeyen, sürekli temcit pirincinin ısıtılıp önümüze konmasına aldırış etmeyen insanlar mı olduk?

Yoksa bir şeyler üretebilen, farklı fikirler üretebilen insanları uzaylı gibi görmemiz ön yargılarımızdan mı, yaratıcılığımız sindiriliyor? Üniversitede resim ve heykel okumayı hayal eden çocuğumuza bu işlerden para kazanmak şöyle dursun, git muhasebe oku dememizin sebebi bu mu?

Şimdilik benden bu kadar arkadaşlar, herkesi sevin….

Tarif erişim ölçümleri.

sandviç bisküvi

Sandviç bisküvi tarifi malzemeleri

    100 gram kuvertür sütlü çikolata 60 gram. tereyağı 1 yumurta 60 gr. Pudra şekeri Bir paket vanilya şekeri 25 gram. un 10g kakao 1 paket kabartma tozu bütün tuz 1 oz

krema için:

    1 paket çiğ krema (200 ml) ½ su bardağı taze rendelenmiş hindistan cevizi 20 gr. pudra şekeri, pudra şekeri

Sandviç bisküvi tarifi nasıl yapılır?

Çikolatayı tereyağı ile benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın. Yumurta, toz şeker, vanilin ve tuzu krema kıvamına gelene kadar çırpın. Karışımı yavaşça ılık çikolataya karıştırın. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Karışımı tepsilere eşit daireler olacak şekilde yayın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika. yemek yap Kurabiyelerin üzeri çatlayınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Krema, rendelenmiş hindistan cevizi ve pudra şekerini koyulaşana kadar çırpın. Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alın. Sandviç, kurabiye, krema ve kurabiye şeklinde tekrar resimdeki gibi dizin.

Not: – Çok tatlı olduğu için çok tatlı olanlara tavsiye ederim.
– Kurabiyeler çok çabuk çatlayabilir, bu yüzden tamamen soğuyana kadar beklemenizi ve tepsiden alırken dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
– Bu kurabiyelerin içini krema yerine dondurma ve taze meyvelerle de doldurabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın