Sangria, İspanyol kökenli meyveli bir şarap kokteylidir. Genellikle kırmızı şarap, şeker, rom veya votka ve meyve parçaları içerir. Tarifteki meyveleri istediğiniz meyvelerle değiştirebilirsiniz.
Sangria yapımında önemli olan nokta kullanılacak meyve sularının taze sıkılmış olması, diğer önemli nokta ise meyve parçalarının buzdolabında 1-2 saat dinlendirilerek şarabın lezzetini çekmesidir.
Sangria
Bu güzel şarap kokteyli beyaz şarapla da yapılabilir ancak adı “Sangria Blanco” olarak değiştirilmiştir.
Bu güzel bilgi için teşekkürler Saturday Wine. Arkadaşlarınızı davet ettiğinizde farklı bir içecek ikram etmek isterseniz denemenizi tavsiye ederim. Tabii yanında buz ve yeşil zeytin ile servis etmeyi unutmayın 🙂
Aşk…
Sangria
İçerik Tablosu
Sangria tarifi malzemeleri
- 1 şişe kırmızı şarap 75 cl 1 su bardağı votka 1,5 su bardağı portakal suyu 1 portakal 1 elma 1 yemek kaşığı isteğe göre toz şeker 1 su bardağı soda
Sangria tarifi nasıl yapılır?
Portakal suyu ve votkayı büyük bir sürahiye veya karıştırma kabına dökün. Portakal suyuna 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Meyveyi küçük küpler halinde kesin. Kırmızı şaraba portakal ve ahududu suyunu ekleyin ve karıştırın. (Soda ekleyecekseniz bu noktada ekleyebilirsiniz.) Buzdolabında soğuduktan sonra üzerine buz ekleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]