medyauzmani.com

Şanlıurfa Usulü Çıtır Katmer

Şanlıurfa Çıtır Katmer Tarifi için,

Önce tereyağını eritiyoruz. Pişirme tepsimizi alıyoruz.

Hamurumuzu ikiye bölüyoruz. Kırk yufka varsa yirmiye yirmi ayırıyoruz.

Tepsimizi yağlıyoruz, tepsiye iki parça yufka koyuyoruz ve yufkamızı tekrar yıkıyoruz.

Yufkanın 2’ye böldüğümüz kısmı bitene kadar yani yirmi yufkadan çıkana kadar bu işleme devam ediyoruz ve peyniri kırıp yufkamızın üzerine serpiyoruz ve kestiğimiz fındıklarımızı serpiyoruz. iki ya da üç, yani biraz kestik.

Kalan yufkamızın iki parçasını ve yağı tekrar koyuyoruz.

Yufkamız bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz ve arzumuza göre kesiyoruz.

Yağını da koyup 200 derecelik fırında 1/2 saat pişiriyoruz. Bazen fırından fırına değişiyor, katmerinizin pişmesini değiştiriyorsunuz ve suyunu çekene kadar pişiriyorsunuz, tenceremize su ve şekeri alıp ocağa koyuyoruz ve kaynayana kadar bekliyoruz.

Kaynattıktan sonra birkaç dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp tenceremizi ocaktan alıp fırından aldığımız katmerimizin içine döküp servis ediyoruz.

Şanlıurfa Çıtır Çıtır Katmer hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın