Merhaba arkadaşlar nefis tariflerle döndüm bugün sizlere yöresel Şanlıurfa çorbası, lebeni çorbası ve soğuk yoğurt çorbası getirdim.
Öncelikle çorba yapmak istediğimizde buğdaylarımızı bir gece önceden yumuşaması için suya koyuyoruz.
Sabah ne zaman yapacaksanız ertesi gün suyunu döküp buğdayları düdüklü tencereye koyuyoruz.
Üzerine sekiz veya on bardak su ekliyoruz.
Kapağını kapatıp ocağın ortasında yüksek ısıda kaynayana kadar yani kaynayınca altını kısıp yarım saat kadar pişiriyoruz. Açın ve yoğurdu ekleyin.
Hafifçe karıştırın, tuz ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
Kaynattıktan 20 dakika sonra. Çok pişiriyoruz ateşi kapatıp geniş bir tepsiye döküyoruz soğuyunca tabağa alıp servis edebilirsiniz.
Şanlıurfa soğuk yoğurt çorbası Lebeni Çorbası servise hazır.
Yiyemediğim ekşi yoğurdumla yaptım.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]