Koyun ve sığırların boyunlarından alınan boyun eti. Protein, vitaminler, lif, magnezyum, çinko bol miktarda bulunur. Genellikle güveç olarak kullanılır. Özellikle güveç ve kuru fasulye gibi yemeklerde yemeklere lezzet katarlar. Özellikle çocukların ve gençlerin gelişiminde kemik suyu ve et suyu çok önemlidir. Kemikleri çıkarmak için de kullanılır. Kemik de kullanılır.
Gerdan çorbası, saraydan gelen lezzetli bir yemektir. Mahkemeler aracılığıyla yapılır. Sosuna yumurta sarısı, limon ve yoğurt eklenir.
Sarımsağı sirkeye koyunca baş çorba gibi oluyor. Her iki şekilde de pişirdim. Her ikisi de lezzetli ve doldurma.
Ben kuzu boynu kullandım.
Boyunları bir saat soğuk suda bekletin. Aralarından kan kemik parçaları çıksın. Tekrar yıkayın ve düdüklü tencereye koyun. İçine bütün soğanları koyalım. Soğan kuzuya lezzet ve aroma verir. Birkaç parça karabiber, biraz tuz ekleyelim. Düdüklü tencerede yarım saat pişirelim.
Dana bonfile için süreyi 10 dakika artırın, pişen eti sudan çıkarın ve küçük parçalar halinde kesin. Unu tavaya alıp sıvı yağ ile kavurun. Isı geçip soğuyunca yavaş yavaş sosu ilave edin ve açın. Ardından kalan sosu ekleyin. 10 dakika pişirdikten sonra eti ilave edin. Bir dahaki sefere tekrar pişirin ve tuzu kontrol edin.
Servis yaparken sirke-sarımsak sosunu bir tabağa dökün.
Saray Mutfağından Gerdan çorbası hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]