Sarılmış Lahana Nedir? Lahana Sarması (Yağ Kuyruğu) Nasıl Yapılır?

Lahanayı kökünden kesip yapraklarını tek tek açarak başlayalım.

Yaprakların köküne yakın sert kısımlarını keselim ve yumuşak ve pürüzsüz kısımlarını ayıralım. (Yaprakların sert kısmından turşu ya da börek yapabilirsiniz) Uzun ve dar bir tencereye suyu koyup tuzunu ekleyip kaynatalım.

Kaynayan suya biraz lahana yaprağı koyalım.

Lahana yapraklarının boyutuna göre 2-3 kat katlayabilirsiniz.

Yaprakları bir kaşıkla suya daldırın, böylece su yaprağın üst kısmına yükselir. Bir dakika ya da yarım dakika kaynamakta olan yaprağı ters çevirelim ve diğer taraftan başlayalım, ardından yaprağın suyunu tencereye boşaltıp süzgeçli geniş bir kaba koyalım.

Bütün sebzeleri bu şekilde haşlayarak hazırlayalım.

Buradaki amaç, lahana yapraklarını bir kıvama gelene kadar yumuşatmaktır. Yapraklar soğurken, bir şeyler koymaya hazırlanalım. Bu nedenle pirinci kuru olmayacak şekilde yıkayalım ve bir kaba alıp suyunun bir kenarda süzülmesini sağlayalım.

Ardından soğanı, sarımsağı ve domatesi soyun.

Soyulan soğan ve sarımsağı yıkayıp rondoya koyalım, biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayıp rondoya koyalım ve bu üçünü rondoda küçülene kadar sürükleyelim.

Daha sonra domatesleri mümkün olduğu kadar küçük küpler halinde kesin (domatesleri ezmeyin veya ezmeyin). Daha sonra geniş bir kapta önceden hazırlanmış olan tüm malzemeleri birleştirelim ve oraya domates, zeytinyağı, kuyruk yağı ve baharatları ekleyip iyice karıştıralım (başta kuyruk yağını koymayı unutmuşum karıştırdıktan sonra ekledim. çamur. Buradaki sipariş boş)

Hamur hazır olduğunda yuvarlamaya başlayabilirsiniz.

Lahana yapraklarını istediğimiz uzunlukta keselim ve düz bir zemine serelim. Uyurken sinir sistemi yüzünüze bakmalıdır. O halde bir çok şeyi bir ucuna koyup rulo şeklinde abartarak sıkıca değil güzel bir şekilde saralım. Sargının kalınlığını ve uzunluğunu damak zevkinize ve göz zevkinize göre değiştirmek size kalmış arkadaşlar.

Tüm sebzeleri bitene kadar saralım ve tepsiye dizelim. Daha sonra saramayacağımız kadar çok kestiğiniz sebzeleri yemeği yapacağınız tencerenin altına koyalım.

Tek tek sardığımız lahanaları özenle hazırlayalım. Karım lahana yemediği için içini biberle doldurdum, böylece sebzeleri doldurmak için havan ve havan tokmağı kullanabilirsin.

Lahanayı hazırladıktan sonra. Kavurma için sarımsağı soyup yıkayalım ve dövelim sarımsakları ezebilir yada serpebilirsiniz. Daha sonra yağı bir tavaya alıp yağı yanmaya başlamadan önce ısıtalım, salçayı ekleyip ezdikten sonra sarımsağı koyup kısık ateşte domates ve sarımsak kokusu çıkana kadar kavuralım. Ardından tenceredeki sarıcının üzerine ihtiyacımız kadar nane serpelim ve pişirdiğimiz çorbayı üzerine dökelim.

Tencerenin kenarından son vidaların hizasına kadar yavaş yavaş sıcak su dökelim. Daha sonra tencereyi ocağa alıp orta ateşte kaynamaya bırakalım.

Bu sırada tencerenin kapağını yarı açık bırakın yoksa kaynar su taşar. Suyu 5 dakika kaynattıktan sonra tencereyi sobanın küçük ocağa alalım, kapağını tamamen kapatalım ve altını kısalım. 45 dakika sonra pişip pişmediğini kontrol edelim Pişmiş yemeği ağzınız kapalı 15 dakika dinlendirin.

Daha sonra sıcak veya sıcak yoğurt servis edebilirsiniz. Sarmada kuyruk yağı kullandığımız için soğuk yenmesi tavsiye edilmez ama tercih sizin.

Bu ölçülerde 10-12 kişilik 5 litrelik bir tencere neredeyse dolu çıktı ve buna göre ölçülerle oynayabilirsiniz. Tuz ve baharat oranını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Yeşil lahana seçerken ince ve sıkıca kapatılmış yapraklar seçmeye özen gösterirseniz en iyi sonucu alırsınız. Size kesinlikle kapalı bir sayfanın anlamını anlatayım.

Bir lahana yaprağının ortasına bastırırsanız içeri girmez ve yumuşak olmaz. Yapraklar gevşek olmadığı için lahana hareket etmez. Lahana sağlam ve sağlamdır. Rengi biraz yeşil ise lezzetinin güzelliğinden dolayı yediğinizde yanınızda bir kayık olacaktır. Bunlar lahana filizi. Ancak yeşil lahana dekapaj için iyidir.

Pürüzsüz ucundan lahana, kalın tarafından turşu, kek veya kapuska da yapabilirsiniz.

Lahana söz konusu olduğunda benim güzel memleketimin bir zerresini bile israf etmez ve her şekilde kullanır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın