Sarımsak, limon ve kereviz ile zeytinyağı yemek

Zeytinyağı, sarımsak, limon ve kereviz tarifi için malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 1 soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 büyük havuç
  • 1 tatlı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı bulgur midyat
  • iki bardak su
  • 1 su bardağı türk kahvesi sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım limon suyu (yemeğe eklemek için)

kerevizi koyulaştırmak için

  • limon suyu
Sarımsaklı, limonlu ve kerevizli zeytinyağı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Derin bir kaba su dolduralım.
  2. Limon suyunu dökelim, kerevizi soyup limonlu suda 6-7 dakika bekletelim.
  3. Soğanı küçük küçük doğrayalım ve sarımsağı soyalım. Tahıllar kalsın.
  4. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayalım ve havuçları soyalım.
  5. Küçük küpler halinde kesin ve zeytinyağını tencereye alın.
  6. Soğan, sarımsak, biber ve havuçları koyalım.
  7. 2-3 dakika kavuralım.
  8. Daha sonra kerevizi limonlu sudan çıkarın, yıkayın ve süzün.
  9. Tencereye ekleyip karıştırın.
  10. Kısık ateşte 5 dakika pişirelim.
  11. Daha sonra oda sıcaklığında su veriyoruz, limon suyunu döküyoruz, yıkadığımız bulguru ilave ediyoruz.
  12. Tuz, şeker ve karabiber serpelim ve hepsini bir kerede karıştıralım.
  13. Köpürmeye başlayınca ocağı kapatalım.
  14. Kısık ateşte 40-45 dakika pişirelim.
  15. Servis tabağına alalım lokum gibi pişiyorlar.

Zeytinyağı, sarımsak, limon ve kereviz tarifi

“Zeytinyağı, sarımsak, limon ve kereviz yemeği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın