Zeytinyağı, sarımsak, limon ve kereviz tarifi için malzemeler
- 2 adet kereviz
- 1 soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 büyük havuç
- 1 tatlı biber
- 1 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı bulgur midyat
- iki bardak su
- 1 su bardağı türk kahvesi sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Yarım limon suyu (yemeğe eklemek için)
kerevizi koyulaştırmak için
- limon suyu
Sarımsaklı, limonlu ve kerevizli zeytinyağı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Derin bir kaba su dolduralım.
- Limon suyunu dökelim, kerevizi soyup limonlu suda 6-7 dakika bekletelim.
- Soğanı küçük küçük doğrayalım ve sarımsağı soyalım. Tahıllar kalsın.
- Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayalım ve havuçları soyalım.
- Küçük küpler halinde kesin ve zeytinyağını tencereye alın.
- Soğan, sarımsak, biber ve havuçları koyalım.
- 2-3 dakika kavuralım.
- Daha sonra kerevizi limonlu sudan çıkarın, yıkayın ve süzün.
- Tencereye ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte 5 dakika pişirelim.
- Daha sonra oda sıcaklığında su veriyoruz, limon suyunu döküyoruz, yıkadığımız bulguru ilave ediyoruz.
- Tuz, şeker ve karabiber serpelim ve hepsini bir kerede karıştıralım.
- Köpürmeye başlayınca ocağı kapatalım.
- Kısık ateşte 40-45 dakika pişirelim.
- Servis tabağına alalım lokum gibi pişiyorlar.
Zeytinyağı, sarımsak, limon ve kereviz tarifi
“Zeytinyağı, sarımsak, limon ve kereviz yemeği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]