medyauzmani.com

Sarımsakları aylarca çürümeden saklamanın 5 yolu



Marketten, marketten veya bakkaldan aldığımız sarımsağın kısa sürede bozulması bizi rahatsız ediyor. Çürük veya küflü sarımsak ziyan olacağı için aslında çok fazla israf etmiş oluyoruz. Ancak sarımsak israf edilmeden saklanabilir. Tarif siteniz Sarımsakları uzun süre saklamanın yollarından bahsedeceğiz. Arkadaşlarınızla paylaşabilir ve sarımsakları uzun süre saklamalarına izin verebilirsiniz.

Şifa Deposu Sarımsak, doğal bir ilaç olarak bilinir. Sarımsaksız Türk mutfağı yok denecek kadar az diyebiliriz. Her evde bulunabilen sarımsak çok önemli bir sebzedir. Bununla birlikte, sarımsak bazen çürüyebilir ve hatta birdenbire çürüyebilir.

Çürük sarımsakla yemek pişirilemez, tadı ve aroması çok kötüdür. Sarımsakları bozulmadan veya çürümeden saklamak çok kolaydır. Your News adlı bir internet sitesinde yayınlanan bir haberde, sarımsakları çürümeden saklamanın 5 yolundan bahsediliyor.

1- Android üzerinden kaydedin

Sarımsakların kabuklarını soyun ve işlemciden geçirin. Bot yoksa, ona iyi haber verin. Bu işlemden sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve sarımsağı karıştırın. Ardından sarımsağı kilitli bir torbaya koyun ve dondurun. Kullanmak istediğinizde dilediğiniz miktarda ayırarak kullanabilirsiniz. Çünkü sarımsak dondurucuda bir tabaka haline gelecektir.

2- Yağda depolama yöntemi de işe yarıyor

Soyulmuş sarımsağı bir cam kavanoza koyun ve üzerine zeytinyağı ekleyin. Daha sonra kekik veya karabiber ekleyerek bu sosu salatalarınızda kullanabilirsiniz.

3- Plastik kaplı olarak saklayabilirsiniz.

Sarımsakları kapalı plastik bir kapta saklayabilirsiniz. Soyulmuş sarımsağı yarım kiloluk plastik kaplara koyun, 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve dondurucuya koyun. Bu sayede sarımsağı uzun süre saklamak mümkün olacaktır.

4- Turşu yöntemini saklayabilirsiniz

Soyulmuş sarımsaktan turşu yaparak da koruyabilirsiniz.

Bu nasıl olacak?

Sarımsakların kabuklarını soyun ve 1 kiloluk cam bir kaseye koyun. Üzerine 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin. Daha sonra cam kavanozun ağzına 1 su bardağı sirke ve suyu ekleyip kapağını sıkıca kapatın. Ardından salamura sarımsakları serin bir yerde saklayın. Bu sayede sarımsağı uzun süre saklamak mümkün olacaktır.

5- Sarımsak tozu yapılarak saklama yöntemi izlenebilir.

Son zamanlarda popüler olan yöntem ise sarımsağı tozundan yemek. Bu aslında çok daha kolay bir yöntemdir. Sarımsakları soyduktan sonra ince dilimler halinde kesin ve yağlı kağıt üzerine yayın. Yağlı kağıt serdiğimiz sarımsağı güneşe müdahale etmeyecek şekilde 4 gün kurutuyoruz. Sarımsaklar kuruduktan sonra üzerine bir çay kaşığı tuz ekleyip robottan geçirin. Yeterince un haline gelen sarımsağı bir baharat kavanozuna veya cam kavanoza ekleyin. Daha sonra bu tozu yemeklerimize, çorbalarımıza hatta salatalarımıza ekleyebilirsiniz. Aslında, bu yöntem en pratik olanlardan biridir. Son zamanlarda sarımsak tozuna olan ilginin arttığını düşünürsek en etkili yöntem olacağını söyleyebiliriz.

Kaynak: Akhbarak – Sitenizin açıklaması

Yorum yapın