Sarımsaklı ekmek


Sarımsaklı ekmek tarifi malzemeleri

hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 anlık sanal paket
  • yeterince un (yavaş ve kontrollü eklenecek yumuşak bir hamur olmalı)

sosu için

  • 100 gr yumuşatılmış tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • maydanoz

yukarı;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Çedar peyniri dilimleri

Sarımsaklı ekmek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Hamuru için un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılıp preslenen un ilave edilerek pürüzsüz bir hamur elde edilir.
  2. Hamuru en az 10 dakika yoğurun, altı eşit bezeye bölün, ekmek kırıntıları ile unlanmış bir fırın tepsisine koyun ve oda sıcaklığında 40 dakika üzeri kapalı mayalanmaya bırakın.
  3. Fermente bezenin üzerine sürmek için bir yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp hepsinin üzerine eşit şekilde yayın, parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak pide şekli verin ve aralarına cheddar peyniri dilimlerini yerleştirin.
  4. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirilir.
  5. Sarımsaklı sos için tüm malzemeleri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve kremsi bir kıvama gelince sıcak pidenin üzerine yayın ve sıcak servis yapın. Deneyecek olanlara afiyet olsun ☺️❤️.

Sarımsaklı ekmek tarifi

  • “ekmek
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • sarımsaklı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

turta katmer

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın