Börek Nasıl Yapılır Sarıyer Böreği, Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tarifi
Sarıyer’de yenen börekler gibi lezzetli börekler yapıyoruz.
Önce etleri ve kıymayı koymaya hazırlıyoruz; soğanı küpler halinde kesin
Bir tavaya sıvı yağı alıp soğanı, tuzu ve küp şekeri ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
Soğanları yumuşak ve lapa kıvamına gelene kadar soteleyin.
Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
Kuş üzümlerini bir süzgece alıp 1-2 dakika yıkıyoruz. su dolu bir kapta saklayın
Suyu çeken etin altına fındık ve kuş üzümü ekleyin ve 1-2 dakika pişirin. çok kuruyuz
Karabiberi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Margarini eritip bir kaseye alın.
Sütü ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Baklava sarıldıktan sonra kurumaması için temiz bir beze koyuyoruz.
Kekleri yaparken 5 adet baklava yufkası alıp aynı anda bir yufkanın üzerini kapatıyoruz.
1 adet yufkayı rafa alıp hazırladığımız sosla fazla ıslatmadan sosu fırça yardımıyla sürüyoruz.
Üzerine yufkayı sosla tekrar alıyoruz.
5 kat yufka ve sos koyuyoruz.
Pişmiş eti hamurun uzun kenarına uzunlamasına yerleştirin ve fazla sıkmayın veya fazla gevşetmeyin.
U şeklinde yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Diğer yufka için de aynı yöntemi kullanıyoruz.
6 U şeklinde turta alıyoruz.
Kalan sosu bir fırça yardımıyla tencerelerin üzerine yayın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kesme tahtası üzerinde keskin bir bıçakla kesip servis tabağına alın.
Çıtır Sarıyer Böreği hazır
Keyfini çıkarın 😋.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]