medyauzmani.com

Sarma Tavuk (Lezzetini Çok Seveceksiniz) – En Sevdiğim Yemekler

Tavuk Dürüm Tarifi için önce bulguru ve pirinci güzelce yıkayalım ve suyunu çekene kadar bekleyelim.

Sebzeleri ve tavukları ince ince doğrayıp tencereye alın.

Üzerine süzülmüş bulguru ve pirinci ekleyip elimizle karıştırıp ocağa alalım.

Üzerine salça ve baharatları ekleyip sıvı yağı ekleyip tavukların rengi dönene kadar kavuralım.

Kuru ise yağ ekleyelim, rengi değişince ambalajımız hazır.

Salamura yapraklarını tuz bitene kadar suda bekletin ve süzün.

1 yemek kaşığı çamur koyup saralım, bir tencereye koyalım, ince limon dilimleri koyalım.

Üzerini bir tabağa alıp üzerini biraz geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.

Biraz dinlendirip servis yapın.

Lezzetli bir şeyler oluyor, parmaklarınızı yiyeceğinize eminim 🙂 Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın