Saya Çörek tarifi için,
Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Tezgah düzleştirilir ve hamur 8 beze haline getirilir.
15 dakika. Üzeri örtülü olarak dinlendirilir.
Hamur o kadar sert ki un yardımı ile yuvarlanabilir.
Açılan ilk 4 beze sıvı yağ ve sıvı yağ karışımı ile kaplanır ve üst üste konur.
Sarılmış. Çiçek kekleri gibi yapılırlar.
Bu şekilde 15 dk. Bir tepside saklanır.
Aynısı kalan 4 beze için de kullanılır.
Tepsiye sabitlenen ekmek tepsi büyüklüğünde elle yayılır.
1 yumurta çırpılır ve çırpılır. Çatal ile yapılır.
180 ° C’de altın kahverengi olana kadar pişirin.
Saya Bun hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]