Saya Topuz (Mayasız Ekmek) Tarifi

Günaydın iyi haftalar arkadaşlar 💞

Kahvaltınızı ve ikindi çayınızı hazırlamanın en güzel yolu 😋👌🏼 💯

Öncesi Soya Çöreği Tarifi İçin; Geniş bir kaseye süt, yoğurt, tuz ekleyin ve karıştırın. Unla birlikte kabartma tozunu da ekleyin. Bir meşrubat alın.

Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra 8 eşit parçaya bölün. Temiz bir zeminde yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde 4 beze açın, sıvı yağ ve tereyağ karışımını kullanarak üst üste koyun. Hamuru kenara çekerek çok ince hale getirin. Biraz yağ sürün ve hamurun ucundan tutarak ovalayın. Etrafına sarın ve bir çiçek şekli verin.

Kalan 4 beze ile aynı işlemi yapın ve yağlanmış çubukların üzerini streç film ile kapatıp bir saat bekletin.

Beklenen hamurdan elinizle kaçınarak yuvarlak şekilde açın.

Bir tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün, çatalla çizin ve önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin. 200 derecede ters çevirerek pişirin.

deneyenlere afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın