Sebze Graten Nasıl Yapılır – Tariflerim

Sebze Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak soğan doğranır ve kavrulur. Ardından sırasıyla havuç, patates, brokoli ve mantarlar kavrulur.

Tuz, sarımsak ve baharatları ekleyin. Kısmen pişmiş sebzeler fırın tepsisine dizilir.

Diğer yandan beşamel sos hazırlanır. Mavi bir tavaya konur, un dökülür ve biraz pembeleşinceye kadar ısıtılır, kızarmış unun içine soğuk süt hızla dökülür ve karıştırılır ve topak kalmamasına dikkat edilir. Tuz ve karabiber ekleyin.

Sebzeleri dökün.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Sebzelerin üzerine kaşar peyniri serpin, eriyince fırından çıkarın ve biraz pembeleşin. Sıcak servis, Afiyet olsun

Sebze Graten Tarifinin Adım Adım Resimleri:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın