Merhaba arkadaşlar çok yoğun bir haftasonu oldu bu yüzden tarif ekleyemedim ama çok pratik tariflerim var bugün sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Bu yemek benim gibi et sevmeyenler için birebir, tagine her zaman etli olacak değil mi? 🙂
Veya her zamanki gibi evinizde sadece birkaç sebzem kaldı.
İçerik Tablosu
Sebze güveç tarifi malzemeleri
- 1 patlıcan 1 kabak 4-5 diş sarımsak ½ su bardağı (200 gram) Mantar 2 domates 2 yeşil biber 1 orta boy patates 1 orta boy kereviz 1 soğan (kıyma için doğranmış) 2 havuç 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz ve karabiber 1 tatlı salça veya domates biber 1 su bardağı kaynar su
yapılışı:
Tüm malzemeleri soyun ve yıkayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp 2 veya 3 parçaya bölüyoruz ve patlıcan, kabak, kereviz, domates ve patatesleri küp şeklinde doğruyoruz. Sadece sarımsağı soymanız, kuzu ve havuçları şeritler halinde doğramanız yeterlidir. Bir kasede karıştırın ve güvece aktarın. Salça, bir su bardağı sıcak su, tuz, karabiber, kırmızı biber, zeytinyağını bir kapta karıştırıp malzemelerin üzerine dökün. Güveçin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Tüm sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]