Sebze musakka – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Dün akşam “Bugün ne pişirsem?” Mutfağa girdim, ilk başta sebze çekmecesine yeni yeni girmeye başlayan kabak ve patlıcanları kızartacağımı ve bütün yaz kızartacağımı düşündüm. Sonra yeni bir şeyler yemenin zamanı geldi diyerek alternatifler aramaya başladım.

Böylece hem sebzeli hem de kıymalı lezzetli bir lazanya tarifi ortaya çıktı. Sonuçta sebze musakkasını da patlıcan musakkası kadar sevdik.

Sanırım tarifin en zor kısmı sebzeleri düzenlemekti ama iş bittiğinde o kadar güzel görünüyor ki kesinlikle zahmete değer.

Etli tarifleri sevmeyenler ancak domates sosu ve cheddar peyniri ile denediklerinde harika sonuçlar alabilirler.

Aşk…

Sebze musakka tarifi malzemeleri

    2 adet orta boy patates 2 adet orta boy kabak 2 adet orta boy patlıcan Kızartmak için sıvı yağ

Kıymalı karışımı hazırlamak için:

    150 gr dana kıyma 1 orta boy soğan 1 orta boy domates 2-3 yeşil biber 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı su Tuz karabiber

yukarı:

    1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Sebzeli musakka tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri soyun ve dilimler halinde kesin. Patlıcan ve kabak saplarını kesin ve patateslerle aynı kalınlıkta halkalar halinde kesin. Önce patatesleri, kabakları ve patlıcanları kızgın yağda sırasıyla 3-4 dakika kızartıp kağıt havlu serili bir tabağa yağ soğuyana ve soğuyana kadar aktarın. Soğan ve domatesleri doğrayın. Sıvı yağı bir tencereye alın, soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. İnce kıyılmış biberi soğana ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Kıymayı ekleyin ve suyunu salana kadar soteleyin. Suyunu çeken kıymaya 1 tatlı kaşığı salça, doğranmış domates, tuz ve karabiberi ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. 1 su bardağı su ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika, ara sıra karıştırarak, su buharlaşana kadar pişirin. Fırın tepsisine patates, kabak ve patlıcanları resimdeki gibi dizin. Üzerine kıymayı yayın. Son olarak üzerine bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın