Sebze püresi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Altnoluk’ta ilk gecemiz, sabah 07:00’de başlayan yürüyüş maceramızda bir mola verdik ve olanakların ve yerel mağazaların tadını çıkardık 🙂

Altınoluk gerçekten cennetten bir parça, çok şükür bugün köy pazarı kurulmuş. Tabii köy pazarını duyan Nilay duracak mı? Olmaz 🙂 Ayaklarımız tozlanmış halde markette durduk. Bol bol fotoğraf çektik ve alışverişimizi yaptık.

Buraya gelmeden önce tarifimi yazmaya oturdum çünkü bazı okuyucularım bizi unutmamamı ve anlatılmaz olmasın dediler 🙂 Elimden geldiğince burada günlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Aşk…

Fırında Sebzeli Patates Püresi Tarifi

2 orta boy haşlanmış patates
1 kavanoz buzlanma karışımı
2 yemek kaşığı tereyağı
10-12 büyük fesleğen yaprağı
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Fırında sebzeli patates püresi nasıl yapılır, bir tarif?

1- Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Yıkayıp kuruladığınız fesleğeni ince ince kıyın.
2- Patateslere 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve ezin.
3- Süzdüğünüz ve duruladığınız fesleğenin yarısını patates püresine iyice ekleyin ve iyice karıştırın.
4- Püreyi orta boy fırın tepsisine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayın ve ikiye böldüğünüz fesleğeni serpin.
5- 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Ardından fırının ızgarasını açın ve kaşar peyniri resimdeki gibi olana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın