Sebzeli palamut balığı için malzemeler
- 2 meşe palamudu (temizlenmiş ve doğranmış)
- 3 orta boy patates
- 3 domates
- 3 adet yeşil biber
- 3 soğan
- 6 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- tuz
- iki bardak su
Sebzeli palamut balığı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle iki tarafı da doğranmış palamutları az yağda kızartın ve kenara alın.
- Patatesleri soyun, ince halkalar halinde kesin ve tencerenin dibine yerleştirin.
- Aynı şekilde soğanları, domatesleri ve biberleri de doğrayıp patateslerin üzerine koyun ve son olarak da balıkları üzerlerine koyun.
- Son olarak su, kırmızı biber ve salçayı karıştırıp balığın üzerine dökün.
- Tencerenin kapağını kapatın, ocağı açın ve pişmeye bırakın.
- Patatesleri zaman zaman çatalla pişirmeye bakın. Patatesler haşlanırsa balık da pişmiş demektir.
Resimli sebzeli palamut balığı tarifi
Sebzeli Palamut Balığı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]