Sebzeli balık palamut

Sebzeli palamut balığı için malzemeler

  • 2 meşe palamudu (temizlenmiş ve doğranmış)
  • 3 orta boy patates
  • 3 domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 soğan
  • 6 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • tuz
  • iki bardak su
Sebzeli palamut balığı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle iki tarafı da doğranmış palamutları az yağda kızartın ve kenara alın.
  2. Patatesleri soyun, ince halkalar halinde kesin ve tencerenin dibine yerleştirin.
  3. Aynı şekilde soğanları, domatesleri ve biberleri de doğrayıp patateslerin üzerine koyun ve son olarak da balıkları üzerlerine koyun.
  4. Son olarak su, kırmızı biber ve salçayı karıştırıp balığın üzerine dökün.
  5. Tencerenin kapağını kapatın, ocağı açın ve pişmeye bırakın.
  6. Patatesleri zaman zaman çatalla pişirmeye bakın. Patatesler haşlanırsa balık da pişmiş demektir.

Resimli sebzeli palamut balığı tarifi

Sebzeli Palamut Balığı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın