Et yemekleri arasında farklı bir tat arıyorsanızSebzeli buğulanmış kuzuTam size göre bir tarif olacak. Aslında bu tarifi hazırlarken sevdiğiniz farklı sebzeleri ekleyebilir veya sevmediklerinizi çıkarabilirsiniz. Kuzu eti ile yaptığınızda yemeğe farklı bir lezzet katıyor. Bu yemeği dana eti ile de yapabilirsiniz, ancak tadı daha yumuşak olur ve memnun kalmayabilirsiniz.
Buğulanmış kuzu eti sebzeli olarak kısık ateşte pişirmek istiyorsanız sebzeleri biraz daha doğrayıp daha sonra koyabilirsiniz. Amaç fazla pişmiş sebzelerin etrafa dağılmamasını ve canlı kalmasını sağlamaktır. Bunu özellikle tatlılarda daha iyi bir görünüm elde etmek için bir ek olarak düşünebilirsiniz. Eğlenceli ve davetkar bir yemek olan Sebzeli Kuzu Kapak Yemek ile harikalar yaratabilirsiniz.
Sebzeli buğulanmış kuzu malzemeleri
- 4 adet 200 gr kuzu kol
- 100 gram yeşil fasulye
- 1 havuç
- 2 patates
- 1 soğan
- 100 gr haşlanmış veya konserve bezelye
- 4-5 dal maydanoz
- yarım limon
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- tuz
- zaatar
için hazırlık
Öncelikle soğanları bir tencerede pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra etleri, havuçları ve fasulyeleri ilave edip 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve bu karışımı orta ateşte pişirin. Patatesleri kesin, kabakları ve limonu dilimler halinde kesin, ete ekleyin ve 15-20 dakika daha kaynatın. Bu karışım piştikten sonra yemeğe tuz ve haşlanmış bezelye ekleyin, tekrar kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Maydanozu ince ince doğrayın ve yemekle karıştırın, yemeğiniz servise hazır.