Sebzeli bulgur malzemeleri (tam zamanlı tarif)
- 2 soğan
- 1 yeşil biber
- 1 küçük kapya biberi (veya ikiye bölünmüş)
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı kaynar su
- zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
- karabiber
- fesleğen (ben çok severim)
- sekiz
- zaatar
Sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır (tam konserve tarifi)?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle soğanları küp şeklinde doğrayalım ve bir tencerede kavuralım.
- Daha sonra yeşil biber, kırmızı biber ve sarımsağı küp şeklinde doğrayıp tencereye teker teker ekleyip kavuralım.
- Sarımsak ekleyin ve kızartın. 2 su bardağı bulguru ekleyip salça ile karıştırın. 4 su bardağı kaynar su, tuz ve baharatları ekleyelim (bulgur ve su miktarını ayarlarken hangi fincan büyüklüğünde bulguru kullandık, aynı kaba iki katı kadar su koyalım)
- Biraz kaynayınca ağzını kapatıp kaynatalım, pirinç suyunu çekip gözler kapanana kadar pişirelim. (yaklaşık 15-20 dakika)
- Ocak kapalıyken pirinci bir kez karıştırıp 15 dakika dinlendirelim.
- servise hazır Deneyenlere afiyet olsun 🙂 Fesleğen, kekik ve nane miktarını az tutun. Koku yeter. ;). Resimlerde var.
Resimli sebzeli bulgur (tam zamanlı tarif)
“Sebzeli Bulgur Pilavı (tam tarif)” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]