Sebzeli haşlanmış tavuk

Sebzeli haşlanmış tavuk için malzemeler

  • 8 adet tavuk budu (kişi sayısına göre)
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1 soğan küp şeklinde doğranmış
  • 5 diş sarımsak
  • 4 orta boy top
  • Defne yaprağı (gerekli değil)
  • 1.5 -2 litre ile
  • Tuz ve öğütülmüş karabiber

baharatlamak

  • yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı su

Sebzeli tavuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle tavuklarımızı tereyağında hafif kavuralım.
  2. Aynı tavaya biraz sıvı yağ ekleyip soğanları kavurun.
  3. Pembe soğanların üzerine rendelenmiş havuç ve sarımsağı ekleyip tekrar kavuralım.
  4. Tavuk suyu ve tuzu ekleyip pişmeye bırakın.
  5. 10 dakika pişirdikten sonra patatesleri ekleyin.
  6. Tatlandırmak için un, su ve limonu karıştırın.
  7. Tavuklar yumuşayınca kepçe ile sudan alın, baharatlara ilave edin ve hızlıca karıştırın.
  8. Yiyeceklere ekleyin ve hafifçe karıştırın. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun. 😋😊❤️🙏.

Sebzeli haşlanmış tavuk tarifi

  • tatlı tarifi
  • haşlanmış
  • kek tarifleri
  • sebzeli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Mantar soslu kuzu böbrek yatağı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın