medyauzmani.com

Mantar soslu kuzu böbrek yatağı

Mantar Soslu Böbrek Yatağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 yatak gestasyonel böbrek (kişi sayısına göre değişebilir)
  • 2 orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak

sos için;

  • 300 gram kültür mantarı
  • 1 orta boy soğan
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Tuz (soya sosundan dolayı tatsız eklenmemiş)

Mantar suyu soslu kuzu böbrek yatağı nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İhale etleri pişirmek için öncelikle etin her bir tarafı ortalama üç dakika sıcak yapışmaz tavada mühürlenir. Mühürlenmiş eti fırın poşetine koyun ve 4 parçaya bölünmüş soğan ve sarımsağı ekleyin.
  2. 200 derecede ortalama 50-60 dakika pişirin. Bu sırada mantarlar temizlenir ve ince dilimler halinde kesilir. Aynı tavada mantarlar suyunu salana kadar pişirin.
  3. Pişen mantarları bir tabağa alın. Bu sefer doğranmış soğan tavaya alınır ve şeffaflaşana kadar tereyağında kavrulur.
  4. Kavrulan soğanlara un ilave edilir ve koku kayboluncaya kadar kavurmaya devam edilir. Un kavrulunca et suyu ve sütü ilave edin ve topaklanmaları önlemek için bir çırpma teli ile karıştırın.
  5. Soya sosu ve karabiber ekleyin. Mantarları ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Bu arada sos koyu olursa biraz su veya süt ekleyebilirsiniz.
  6. Pişmiş etler fırından çıkarılır ve yumuşacık etler sosla birlikte sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Fotoğraflı mantar soslu kuzu böbrek yatağı tarifi

  • böbrekler
  • tatlı tarifi
  • eşliğinde
  • et suyu
  • koyun eti
  • mantarlı
  • kek tarifleri
  • sıkıntı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • yatak
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Çıtır Tavuk Kanadı (Video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın