Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta mümkün olduğunca kış sebzelerini kullanmaya çalıştım. Kereviz, karnabahar ve havuç ile yaptığım ilk tarif kış haşlamasıydı ve deneyenler çok beğendi 🙂 Bir diğer tarifimiz de sebzelerle aynı suda kaynatılan pratik makarna olan sebzeli kış makarnası.
Sebzeleri sotelemek yerine aynı suda haşlanıp kendi sebze suyunda pişirilen lezzetli erişteler yapmak mümkün. Sadece karnabahar, havuç ve kereviz eklemekle kalmaz, aynı zamanda brokoli gibi daha fazla sebze de ekleyebilirsiniz. Dolapta kalan tek sebzenin stokunu almanın en iyi yollarından biri 🙂
Ardından kaynayan sudan ayırıp ocakta biraz pişirdikten sonra kremayı ekleyip karıştırarak lezzetli bir sos yapabilirsiniz. Böylece makarna suyunuzu da değerlendirmiş olursunuz.
Aşk..
İçerik Tablosu
Sebzeli kış makarnası için malzemeler
- 1/4 küçük karnabahar 1/4 küçük karnabahar 2 orta boy havuç 1 orta boy kereviz 1 paket penne makarna 2 litre su 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz ve karabiber 1 adet arzuya göre kaynar suya
Sebzeli kış makarnası nasıl yapılır?
Karnabahar ve brokoliyi küçük parçalar halinde kesin. Havuç ve kerevizi soyun ve zardan biraz daha büyük küpler halinde kesin. Kaynayan suya tuz ekleyip kaynatın, önce havuçları ekleyin ve 3-4 dakika haşlayın. Daha sonra kereviz, brokoli ve karnabaharı ekleyip 10 dakika daha kaynatın ve haşlanan sebzeleri delikli süzgeç yardımıyla sudan alıp başka bir kaba aktarın. Makarnayı arkasında yazan pişme süresine göre 8-10 dakika haşlayıp süzün. (Süzerken isterseniz suyunu kenara ayırın. Tereyağını tavaya alıp ısıtın. Üzerine sebzeleri ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip bir dakika karıştırın. Makarnayı tencereye ekleyin, karıştırın ve bir taşım kaynatın. Servis tabağına arzuya göre üzerine parmesan veya cheddar peyniri serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]