Sebzeli kiş sosisli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kısa tatilimiz sona erdi. Tilki yine kürk dükkanında 🙂 Geri döndüğünde projelerle alt üst oldu. Hafta sonu 3 günlük bir tatilin acısını çıkaracak kadar yoğun geçecek. 9:00 – 18:00 Usla’da iyimser marshmallowlarla 19:00 – 24:00 bilgisayar başında çalışacağım.

Geçen hafta okulda tarlaları ve kişleri inceledik. Hatta ilk testimizi mutfakta yaptık. Sınavda öğrendiğimiz temel tarifleri kendimize göre yeniden yorumladık. 1 kilo erikten nefis bir noodle tart yaptım 🙂 Tarifi hazırlarken not aldım, inşallah ilk fırsatta evde deneme ve sizlerle paylaşma fırsatım olur.

Okul iyi gidiyor.Dersler şefin gösterisiyle başlıyor. Daha sonra temel tarife bağlı kalarak tarifleri kendimiz yorumlayabiliriz.

Bu hafta sizin için seçtiğim kiş hamuru tarifinde genellikle yarı yarıya un ve tereyağı kullanılır. Sıcak yaz günlerinde hamuru elle hazırlamak oldukça zahmetlidir, hamurun kendi yağını kusarak ortamın ve elinizin ısısından dolayı bozulmama ihtimali yüksektir.

Bu nedenle, palet başlı bir karıştırıcıda veya mutfak robotunda 5 dakikada hazırlamak en iyisidir.

Hamuru hazırlarken yağın ve suyun olabildiğince soğuk olması gerektiğini unutmamalısınız.

İç harcın tamamı zevkinize kalmış.

Aşk…

Sebze sosis kiş malzemeleri

Hamuru hazırlamak için:

    340 gr un (3 su bardağı) 225 gr soğuk tereyağı (1,5 su bardağı) 2 çay kaşığı tuz 6-7 yemek kaşığı buzlu su

krema için:

    Yarım kutu krema (100 ml), 1 yumurta, tuz, karabiber

İç harç için:

    2 uzun sosis 1 kırmızı dolmalık biber 1 çarlisson biber ½ rendelenmiş havuç 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İşlenmemiş içerikler:

    5-6 çeri domates 10 gr beyaz peynir (doğranmış)

yapılışı:

Hamur yoğurma aparatını mikserinize takınız. Unu derin bir yoğurt kabına aktarın. Küp şeklinde doğradığınız soğuk tereyağını ekleyin. 4 yemek kaşığı buzlu su ekleyin ve blenderı önce düşük sonra yüksek hızda çalıştırın. Gerekirse 2-3 yemek kaşığı buzlu su ilave edip karıştırmaya devam edin. Hamur elle birleştirilmeye hazır hale geldiğinde unlanmış bir masaya alın ve hızlıca yoğurun. (Hızlı olmamızın nedeni el ısısı ve kusmuk yağı ile yumuşatmak istememizdir) Açtığınız hamurları merdane yardımıyla tart kalıbı büyüklüğünde açın. Yağ ile boyadığınız ekşi kalıba hamuru koyun. Hamuru kenarlarından yukarı doğru yayın. Çatal veya bıçakla deldiğiniz hamurları (küçük delikler) kabarmaması için buzluğa koyun. 20-30 dakika dinlendirdiğiniz hamurun üzerine yağlı kağıt serip üzerine 2 su bardağı kuru bakliyat (nohut veya fasulye uygundur) dökerek daha ağır hale getirin, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 13-15 dakika pişirin. Hamur pişerken zeytinyağını ilave ettiğiniz tavaya malzemeleri koyun. Sosisleri ve havuçları tamamen pişene kadar orta ateşte kızartın. Ocağı kapatın ve dolguyu bir kenara koyun. Bir yumurtayı kremaya kırın ve iyice çırpın. Peynirdeki tuz miktarına göre biraz tuz ekleyin. Kremayı hazırlanan harç ve peynir ile karıştırın. Önceden pişirilmiş kiş tabanına dökün ve domatesleri ekleyin. 180 derecede iç harç koyulaşıp, kişinin kenarları ve üzeri kızarana kadar pişirin. Tel üzerinde soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın