İlk olarak yapraklar güzelce yıkanır.
Kabak ve havuç dışındaki sebzeler bıçakla alınır.
Julian formunda kesilir.
Kırmızı ve yeşil biberler de uzunlamasına kesilir. Zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin.
Sosu için domatesler rendelenir, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve sarımsak ilave edilerek ateşe verilir. Salça eklenir, karabiber, pul biber, tuz eklenir ve pişirilir.
Suyu çeken çorba ateşten alınır.
Şimdi gösteri zamanı.
Öncelikle pişmiş sebze malzemeleri servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan sostan 2 kaşık dökülür.
Üzerine tulum peyniri serpilir. Evinizde bulunan herhangi bir peyniri kullanabilirsiniz.
Bu tarif hem lezzetli hem de kalorisi düşük. Makarna yemiş gibi hissetmenizi sağlar.
Tadını sorarsanız mutlaka deneyin derim. Her hafta yaparım.
iyi olun dostlarım
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]