Sebzeli tavuk – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Her zamanki gibi günler bir bir geçiyor. Güne ne kadar erken başlasam da uyanmam ile yataktan kalkmam ve gecenin içine girmem arasında geçen süre yaklaşık bir saat. Gördüğünüz gibi, bu günlerde hiçbir şey yeterli değil.

Pişirme süresinden çalmak için elimden geldiğince pratik tarifler geliştirip uygulamaya çalışıyorum.

Tavuğun sebzelerle oynadığı an bu (Tavuk seven eşimi mutlu edip kendime zaman ayırıyorum :)) Bence tavuk yemekleri en kolay yapılan yemeklerden biri. Çok çabuk pişmesi bir yana içine hangi sebzeyi eklerseniz koyun kolayca uyum sağladığı için işimizi çok kolaylaştırıyor.

Benden şimdilik bu kadar (gidip bir kaç fotoğraf çekeyim :)), hepinize bol şans. Aşk…

Sebzeli tavuk malzemeleri

2 tavuk göğsü
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy tatlı patates
1 bardak su
1 yeşil biber
5 mantar
Sebze yağı
tuz biber
Arzuya göre 1 tatlı kaşığı domates salçası

Sebzeli tavuk tarifi nasıl yapılır?

Tavuk göğüslerini küp şeklinde kesin. Soğan, patates ve havucun kabuklarını soyup doğrayın, mantar ve biberleri de küçük küçük doğrayarak tüm malzemeleri hazırlayın.
Yağda kızartın. Her dakika yeşil biber, havuç, patates ve mantarları ekleyerek sebzeleri sotelemeye devam edin.
En son tavuk kuşbaşını ekleyin ve döşün rengi beyazlaşana kadar kavurmaya devam edin, etin rengi istenilen kıvama gelince su ve tuz ekleyip kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın