Sebzeli Turşu Tarifi

Dereotu ve Sebze Turşusu Nasıl Yapılır?

Beyaz lahana, havuç, kırmızı biber, sarımsak küplerini kesip içine bir demet maydanoz doğradık.

Doğradığımız malzemeleri 3 yemek kaşığı tuz ve bir bardak sirke ile karıştırıp geniş bir kapta 1 gece bekletiyoruz.

Ertesi gün biberlerimizi temizlemeden, temizlemeden ve tekrar yıkamadan güzelce yıkıyoruz.

Kestiğimiz malzemeleri doldurup hafifçe bastırarak bir gece bekletiyoruz ve yuvarlak bir havuçla kapak gibi kapatıyoruz.

Ek parçayı turşu kavanozuna koyuyoruz, kalan 2 kaşık tuzu kalan sirke ve su ile karıştırıp koyuyoruz.

Arıtılmış veya kaynatılıp soğutulmuş suyumuzu ekipmanın yüzeyine gelecek şekilde koyuyoruz.

Kavanozun üzerine yarım demet maydanoz koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz.

NOT: Kavanozumuzu kapattıktan 2 gün sonra açıp tuzunu kontrol edip damak zevkinize göre tuz ilave edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın