Merhaba arkadaşlar. Bahar aylarında bağışıklık sisteminizi güçlü tutacak sıcak bir çorbaya ne dersiniz? Bugün sofradaki klasiklerden sıkılanlara hitap eden farklı tatları seven ve arayanlar için harika bir seçeneğim var. Yeşil mercimek çorbası. Vitamin kaynağı, besin kaynağı ve şifa zamanı olan bu çorbayı kitaplarınıza eklemeyi unutmayın. Plana geçelim.
Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi,
Öncelikle tüm malzemeleri güzelce yıkayıp temizleyelim, soğanı küçük küçük doğrayalım, domatesleri küçük küpler halinde doğrayalım ve havuçları rendenin büyük bir kısmı ile doğrayalım.
Biraz biber kesip tüm malzemeleri bu şekilde hazırlayalım ama dişlerinize değmemesini istiyorsanız tüm malzemeleri küçük parçalara ayırabilirsiniz tercih size kalmış.
Sıvı yağımızı tencereye alıp ısıtıp soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.
Ardından havuçları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Havuç suyu çıkmaya başlayınca domatesi ilave edelim ve kokusu kayboluncaya kadar hızlıca karıştırarak devam edelim.
Ardından biberi ekleyip beş dakika pişirin. Kısık ateşe gelsin.
Sürenin sonunda domatesleri ekleyin ve beş dakika kısık ateşte pişirin. Daha fazla pişirelim.
Daha sonra şehriyeleri tencereye boşaltalım ve iki dakika kadar bütün şehriyelerin sos ile kaplanmasını sağlayacak şekilde karıştıralım. Isıtıldığında hemen su ekleyin.
Not: İsterseniz saf su da kullanabilirsiniz veya et suyu kullanabilirsiniz, kullansanız bile 1 bulyon kullanabilirsiniz. Seçim zevkinize göre.
Çorba kaynamaya başlayınca mercimekleri ekliyoruz (mercimekleri daha önce pişirdim 1’er bardağa koyup buzdolabına koyuyorum bu kolay, sana yemek yapacağım.
İsterseniz taze mercimek pişirip kendi çorbanızı yapabilirsiniz, çorbada mercimek suyu kullansanız bile çorbada daha fazla vitamin olacaktır).
Erişteler yumuşayınca ekşi sosu ekleyin, tuz ve nane ekleyin, iyice karıştırın, kaynamaya bırakın ve ocaktan alın.
Hazır çorbanızı sıcak olarak da servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]