Evde kendi ellerimizle hazırladığımız doğal, soğuk bir içecekle bu sıcak günlerin tadını çıkarmaya ne dersiniz? Bugün piyasada satılan en iyi buzlu çayı evde hazırlayalım dedim ve denemek isteyenler için kolay olan bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.
1,5 çay kaşığı kuru ve 1,5 su bardağı sıcak su ile haşlayalım.
Çayınız Türk çayı ve bergamot ile tatlandırılıyorsa tadı harika arkadaşlar, bilmenizi isterim. Çay demlenirken şeftalileri yıkayıp tencereye koyabilirsiniz. Kabuklarını soyabilirsiniz, gerek görmedim, sadece su kullanacaksınız.
Bir tencerede 2 L şeftali. Kaynar suyu ekleyip şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu, şeftali suyu kaynamaya başlayana kadar yaklaşık 15 dakika sürer. İlerlemek.
Şeftaliler yumuşayınca tencerenin altını kapatıp suyun oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim ve şeftalilerin bulunduğu su ısınınca bir kaşık yardımıyla şeftalileri ayıklayalım.
1 bardak demlenmiş çayı alıp şeftali suyunu içine dökelim.
Şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Gerekirse şeker ekleyebilirsiniz.
O halde şeftali çayını bir kavanoza koyup soğumaya bırakalım.
Servis edeceğiniz zaman içerisine bol buz koyarak servis edin.
Şeftalili buzlu çayımız servise hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]