Şeftali kurabiyeleri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Şeftali kurabiye nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 6 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Bezesi, Gıda Boyası, Kurabiye Tarifi, Meyveli Kurabiye, Meyveli Kurabiye, Renkli Kurabiye, Renkli Kurabiye, Şeftali Şekilli Kurabiye, Kurabiye Tatlı linki, tarifleriniz

Çıkış tarihi: 07-31-2009

4 5 5 1

Sevgili Ülker, birbirinden lezzetli tariflerini bizlerle paylaşmaya devam ediyor. Uzun zamandır yapmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir tarif. ellerine sağlık..

şeftalili kek tarifi malzemeleri

Hamuru hazırlamak için:

    125 gram tereyağı 2 yemek kaşığı yoğurt Yarım su bardağı toz şeker 1 yumurta Yarım paket kabartma tozu Yarım paket vanilya Arzu ettiğiniz kadar un

krema için:

    Yarım litre süt Bir yumurta 1 su bardağı un Yarım su bardağı toz şeker Yarım çay kaşığı vanilya Dört buçuk yemek kaşığı sıvı yağ

üzerine:

    Kırmızı ve sarı gıda boyası 2 su bardağı toz şeker

Hazırlık:

Vanilya ve margarin hariç kalan krema malzemelerini çırpın. Yüksek ateşte puding kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldığınız krema ile yarım çay kaşığı vanilyayı karıştırın. Biraz soğuyunca margarini ekleyip 10 dakika çırpın. Tüm hamur malzemelerini yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlaklar yapın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen bisküvinin arka yüzüne kremayı yayın ve karıştırın. Gıda boyasını biraz suda eritin ve bisküvileri gıda boyasına batırarak çıkarın. Pudra şekerine bulayıp servis yapın.

Not: Kurabiyeleri gıda boyasına batırırken eldiven giyin:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın