Şeftali Reçeli (Tam Boy) – Tatlılarım

Şeftali Reçeli tarifi için,

Öncelikle şeftalileri güzelce yıkayalım ve iyice kurulayalım.

Çok kalın veya çok ince olmayacak şekilde elma dilimleri şeklinde keselim.

Daha sonra şekerli bir kapta 1 gece bekletin.

O halde reçelimizi ocağa alıp pişmeye bırakalım.

Limon suyunu ilave edin ve ocaktan almadan önce 6-7 dakika pişirin.

Reçelimizi yaparken fazla karıştırmamaya dikkat edelim.

Reçelimiz hazır olduğunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Reçel soğudu kavanozlara koyup buzdolabında veya serin bir yerde muhafaza edelim.

Şeftali reçeli hazır.

yemek istiyorum☺️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın