medyauzmani.com

Ekşi Hamur (Sakal) – Tatlılarım

(Sakallı) Börek Örtüsü tarifine maya, süt ve şekeri küçük bir kapta karıştırarak başlayalım ve 5-10 dakika bekletelim. Maya aktifleşip kabarmaya başlayınca bir karıştırma kabına 4 bardak çay tozunu ölçüp tuz ekleyip karıştıralım, unun ortasını havuz gibi açalım. İçerisinde kabarmış olan mayalı karışımı ve diğer tüm malzemeleri alıp karıştıralım. Kalan unu yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir toz elde edene kadar yoğurmaya devam edelim. Hazır olduğunda ağzını bir kapak veya yemek filmi ile kapatın ve ılık bir yerde 45 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamurdan fındık parçaları kesip elimizle yuvarlayarak beze yapalım. Çok büyük bir haç süslerseniz, bankalar çok büyük olacak çünkü çok yükselecekler. Bezelerin ceviz büyüklüğünde olması pastanedeki gibi olması önemlidir. Hazırladığımız bezeleri fırın tepsisine yerleştirelim, yumurta sarısı ve yoğurdu güzelce karıştıralım ve bezelerin üzerine fırça yardımıyla yayalım. Daha sonra 190 derecede fırını açıp 15 dakika pişirelim, fırın ısınırken diğer yandan keklerin fırın tepsisi pişecektir.

15 dakika sonra kekleri fırına atalım ve alt ve üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar sırayla pişirelim.

Dışını süslemek için maydanoz serpin. Sıcak çörekleri bıçak yardımıyla ortadan ikiye keselim ama tamamen yırtmayın. Peyniri içte yarısını dışta gezdirelim ve kenarlarına maydanoz ya da kaşar peyniri serpelim. Bu şekilde tüm kekleri hazırladıktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Saçaklı (Sakallı) Donut hazır.

Umarım tarifi denersiniz ve sonuçtan memnun kalırsınız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın