Şeftali reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Schiele’nin hafta sonu tatilinden sonra yapılacak işleri üst üste yığılınca sizlerle tarif paylaşma fırsatı bulamadım. Perşembe akşamı kaynattığım şeftali reçelinin tarifini ancak yazabilirim. Reçelin kıvamı ve aroması muhteşemdi. Kokusu bozulmasın diye karanfil ve tarçın eklemedim.

Yaz bitmeden bir şeftali reçeli daha yapacağım ama bu kez kayısı reçeli gibi bademle kaynatmayı planlıyorum.

Marmelat yapmayı düşünmüyorsanız sert olan erikleri tercih edin, yoksa reçel kaynadıkça erikler eriyecektir. 1/1 ölçü yani 1 kilo şeftali ve 1 kilo toz şeker kullanabilirsiniz.

30 yaşında okula dönüş vardı 🙂 Bugün Aşçı Okulu programının ilk günüydü, bu kadar uzun bir aradan sonra erken kalkmak biraz zor olsa da mutfak aşkına değdi 🙂

Tarifi 6 yıl sonra tekrar denediğimde kısa bir not düşüp fotoğraf eklemek istedim.

Bu sefer tarifi yine sert şeftalilerden ama kabuklu olarak yaptım. Büyük küçük doğradıktan sonra 1 kat şeftaliyi ve 1 kat toz şekeri tarifteki gibi tencereye koyup 1 gece dinlendiriyorum. Sabah tüm suyunu bırakmış şeftalileri haşladım. Bu şekilde bana daha tanecikli ve viskoz geldi.

Aşk…

şeftali reçeli tarifi malzemeleri

    750 gr şeftali, 750 gr toz şeker, yarım limonun suyu

Şeftali reçeli tarifi nasıl yapılır?

Şeftaliyi soyun, ikiye bölün ve çekirdeği çıkarın. Erikleri küp şeker büyüklüğünde küpler halinde kesin. Tencereye bir kat dilimlenmiş şeftali, bir kat toz şeker koyup şeftaliler ve şeker bitene kadar bu işlemi yapın. Tencerenin kapağını kapatın ve meyvenin suyunu salması için 4-5 saat bekleyin. Suyunu salan meyveyi ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak kaynama noktasına getirin. Şeftali reçeli yaparken çok köpürüyor, bunu önlemek için 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Koyu ve koyu kıvam alan reçelin içine yarım limon sıkıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Henüz sıcakken kavanoza dökün ve ağzını sıkıca kapatarak ters çevirin. Soğuduktan sonra kahvaltı ve tatlılarda kullanabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın