Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi için,
Tenceremize sıvı yağı alıp orta sıcaklıktaki ocağa koyalım. Yağ eriyip kızınca ateşi biraz azaltalım, erişteleri dökelim ve sürekli karıştırarak kızartalım.
Erişteyi düşük sıcaklıkta karıştırmak çok önemlidir, aksi takdirde erişte pişirme sırasında yanacak veya bir tarafı pişecektir.
Eriştelerin pişirildiği gibi kızartılması için sürekli karıştırmamız gerekiyor.
Erişteler güzelce pişip kahverengileşince bulguru ekleyelim.
Bulguru tencereye koyduğunuz zaman iyice karıştırın. Yağın bulgurun her bir tanesine değmesi için karıştırarak iki dakika bekletin.
Kızarmış bulgur sıvısını ekleyelim ben 1 su bardağı tavuk suyu ve 1 su bardağı tatlı su kullandım ama siz et suyu veya 1 bulyon da kullanabilirsiniz.
Pirinç tuzunu ekleyip karıştıralım, kapağı kapatalım pirinç suyu kaynamaya başlayınca ocağın en küçük ocağına gidip çok kısık ateşe alıp pişirelim.
Böyle yavaş pişirme, iç çekmenize ve iyi bir pilav elde etmenize yardımcı olacaktır.
Bakalım pilav iyi pişmiş mi (bulgur çeşidine göre daha fazla su çekebiliyor o yüzden kaynar suyu hazırlayalım ve gerekirse pirincin üzerine biraz sıcak su ekleyip karıştırıp tekrar pişirelim)
Pişen pirincin altını kapatalım, tencerenin üzerini temiz bir bez veya kağıt havlu ile kapatalım, kapağını kapatalım ve 10 dakika dinlendirelim.
Daha sonra kalan pirinci istediğiniz kadar verebilirsiniz.
Erişteli Bulgur Pilavı hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]